8 Haziran 2019 Cumartesi

YALANCI BAKLAVA TARİFİ

YALANCI BAKLAVA TARİFİ

YALANCI BAKLAVA TARİFİ
MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERE SEVEREK  YAPTIĞIM BİR TARİFİ YANİ YALANCI BAKLAVANIN TARİFİNİ  VERECEĞİM...  BAŞLAYALIM



Yapılışı;
20 yaprak hazır baklavalık yufka, 250 gr tereyağı ya da margarin
İç harcı için;
3 su bardağı dondurulumuş ıspanak, 3 yumurta, yarım su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 2 kaşık yoğurt, 3 çorba kaşığı toz fıstık, 1 fincan sıvı yağ, kabartma tozu vanilya...
Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, yarım küçük limon. 🍋 limon haricinde su ve şekeri kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp 15 dk kısık ateşte tutalım. Limon suyu ilave edip 2 dk daha kaynatarak ocağın altını kapatalım.
Ispanakları kaynar suda 2 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı şeker ilave ederek 10 dk haşlayalım. Suyunu iyice süzüp blendırda iyice çekelim.
Yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim. En son püre haline getirdiğimiz ıspanak ve fıstığı ilave edip iyice çırpalım.
Büyük dikdörtgen kare borcamın tabanını iyice yağlayalım. 20 adet baklava yufkasını borcam ebadında keselim, 10 adeti tabana yerleştirelim. Üzerine eritilmiş tereyağı sürelim ve kek hamurunu dökelim. Kenar fazlalığı olan baklava hamurlarınıda yüzeylerine yağ sürerek ara katlara dizelim. 10 adet baklava yufkasını kek hamurunun üzerine kapatalım. (20 yufkayı taban ve yüzeye yerleştirirken tek tek yağlamanıza gerek yok.)
Üzerine kalan tereyağını dökelim ve keskin bir bıçakla kare şeklinde keselim. (Tabana kadar inmeden keselim. Üzerinde belirgin kareler olması yeterli. Piştince şerbetini çektikten sonra ayrıntılı kesebilirsiniz.) Keserken çok bastırmadan ve kek hamuru dışarıya çıkmayacak şekilde bıçak ucuyla keselim.
190 dereceli önceden ısıtılmış fırının, alt katının bir üstünde nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Baklava hamurunun altı çok geç piştiği için üstü kızarsa bile altının iyice piştiğinden emin olalım.
Fırından çıkan sıcak baklavaya ılık şerbeti dökerek çekmesini bekleyelim. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun! 


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum