8 Haziran 2019 Cumartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE

VİŞNELİ CHEESECAKE
EN KEYİF ALDIĞIM PASTALARDAN BİRİ OLAN VİŞNELİ CHEESECAKENİN TARİFİNİ VERECEĞİM BAŞLAYALIM

VİŞNELİ CHEESECAKE 
Malzemeler
Kreması için;
600 gram labne peyniri, 
200 ml sıvı krema, 
3 adet yumurta, 
2 yemek kaşığı un, 
2 yemek kaşığı nişasta, 
1 su bardağı şeker, 
1 paket vanilya,
Limon kabuğu rendesi

Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi, 
100 gram margarin veya tereyağı,
1 kase dövülmüş fındık.

Sosu için;
1,5 su bardağı vişne kompostosu suyu,
1 su bardağı vişne taneleri,
2,5 yemek kaşığı nişasta, 
1 küçük çay bardağı şeker.

YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar😊👋🏼
Hep diyorum cheesecake yapmayı ayrı seviyorum yaparken en keyif aldığım pastalardan biri  Bu sefer vişneli versiyonunu yapmak istedim harika oldu.😍🍒🍰
Yuvarlak tepsinin tabanına yağlı kağıt koyalım ayarlanabilir çember kalıbımızı 24 cm çapında ayarlayalım ve tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim, önceden ısıttığımız margarini ve fındığı bisküviye dökelim ve kaşıkla karıştırıp tabana yayalim, elimizle veya bir bardak yardımıyla bastıralım her yeri eşit olsun. Biraz soğuması için buzluğa kaldıralım, dinlensin. 
Kremasını yapmak için; bir kasenin içerisine labne peynirini ve sıvı kutu kremayı koyalım ve çırpalım sırayla diğer malzemelerini ilave edelim ⚠ bu nokta önemli! ⚠ Yumurtalarını tek tek kırıp fazla çırpmayalım! önceden fırının altına geniş su dolu tepsi koyalım ki cheesecakemiz pişerken çatlamasın, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim 45-50 dk kadar ve fırının ağzını hiç açmayalım piştikten sonra fırının kapağını aralayıp 20-25 dk daha fırının içinde bekletelim kreması sallanmıyorsa olmuş demektir.
Sosunu yapmak için; orta boy bir tencereye vişne kompostosunu taneleri ile birlikte alalım, diğer malzemeleri de ekleyip, kaynayana kadar pişirelim biraz soğuduktan sonra da kremanın üzerine dökelim. Ben vişneyi çekirdeği ile birlikte kullandım görüntüsü açısından siz dilerseniz içlerini çıkarabilirsiniz. Cheesecake oda ısısında kendi halinde soğuduktan sonra dolaba atalım 1 gece dolapta bekletelim. Dileğinize göre süsleyip servis edilir
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum