Bugünün yemeği hem görüntüsüyle iştah açan hem de lezzeti damaklara şenlik olacak enfes bir tarif!😍Fazla yağ çekmeyen patlıcanlar, muhteşem bir tavuklu harçla buluşsun, ziyafet başlasın. Yanına ne alırdınız? 😍😋
TAVUKLU PATLICAN OTURMA
Malzemeler:
750 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
2 adet bostan patlıcanı
1 adet domates
1 su bardağı domates püresi (3 adet robotta çekilmiş domates)
1 adet kapya biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Püf Noktası: Dilerseniz patlıcanları kızartmadan, sadece fırınlayarak da bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun ve kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.
Fazla yağlarını çekmeleri için bir kağıt havlunun üstüne alın.
Soğanı küp küp doğrayın ve zeytin yağını kızdırdığınız bir tavada pembeleşene dek soğanları kavurun. Ardından ince doğranmış kapya biberi ve küp küp doğranmış domatesi de ekleyin.
Domates püresi için 3 adet domatesi robottan çekin ve onu da tavaya ilave edin.
Son olarak küp küp doğranmış, haşlanmış tavuk göğüs etlerini de ekleyin. Baharatla tatlandırın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
Kızarttığınız patlıcanları, tereyağı ile dibini yağladığınız bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine hazırladığınız tavuklu harcı paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
Fırından alın ve üstlerini dere otu ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun

0 yorum