9 Haziran 2019 Pazar

ARAP TAVA TARİFİ

ARAP TAVA

MERHABALAR EN GÜZEL YEMEKLERİMİZDEN BİRİ OLAN YEMEK YANİ ARAP TAVA



ARAP TAVA

Malzemeler:
250 gram kuşbaşı dana eti
1 adet patates
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber

Sosu için:
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:
Patatesin ve soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberi de küp küp doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra, et de dahil tüm malzemeleri bir fırın kabına yerleştirin.

Sosu için; salçayı bir kaba alın. Üstüne su ve baharatları ilave edin ve sarımsakları rendeleyin. Güzelce karıştırıp, tepsideki malzemelerin üstüne gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika boyunca pişmeye bırakın.

Fırından aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum