MERHABA ARKADAŞLAR NİSANIN DÜNYASINA HOŞ GELDİNİZ BUGÜN SİZLERLE BİRLİKTE KIYMALI PİDE YAPACAĞIZ HAZIRSANIZ BAŞLAYALIM
KIYMALI PİDE
Malzemeler:
1 paket kuru maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6 bardak un
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bardak yoğurt
300 gram kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Püf Noktası: Pidelerin daha çıtır olması için hamurun ince açılması önemli. Kıymalı harcın üzerine fırına atmadan önce kaşar rendesi serpebilirsiniz.
Pişirme Önerisi: İki tepsi halinde pişirirken arada yerlerini değiştirmek üstlerinin eşit oranda kızarmasını sağlayacaktır.
Yapılışı:
İlk olarak yoğurma kabına su, kuru maya ve toz şekeri koyup karıştırıyor ve 2 3 dakika kadar aktif hale gelmesini bekliyoruz.
Daha sonra 1 bardak yoğurt 6 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş un ilave etmeye başlıyoruz, yaklaşık 5 bardağa kadar un alabilir. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerek.
Hamuru en az 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Harcı için 300 gr kıyma, doğranmış soğan ve domatesi istenilen ölçüde karabiber, tuz pul biber gibi baharatlar ve yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağla yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
Unladığımız tezgahta merdane yardımıyla pidelerimizi açıp ortasına kıyma koyarak kenarlarından katlayıp mümkün olduğunca ince pideler elde ediyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

0 yorum