hafif ve pratik bir tatlı tarifi arayanlara ilaç gibi gelecek KARŞINIZDA VİŞNELİ KUP
VİŞNELİ KUP
Malzemeler:
Sos için:
1,5 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yapılışı:
İlk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz.
Tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
Ocaktan alıp kuplara eşit şekilde bölelim.
Bu arada sosu hazırlayalım. Sos için gerekli malzemeleri tencereye alıp pişirelim. Muhallebinin üzerine eşit bölelim.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.Afiyet olsun

0 yorum