10 Haziran 2019 Pazartesi

VİŞNELİ KUP

 VİŞNELİ KUP


hafif ve pratik bir tatlı tarifi arayanlara ilaç gibi gelecek KARŞINIZDA VİŞNELİ KUP

VİŞNELİ  KUP
Malzemeler:
Sos için:
1,5 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için:
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Yapılışı:
İlk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz.

Tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.

Ocaktan alıp kuplara eşit şekilde bölelim.

Bu arada sosu hazırlayalım. Sos için gerekli malzemeleri tencereye alıp pişirelim. Muhallebinin üzerine eşit bölelim.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.Afiyet olsun
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum