12 Haziran 2019 Çarşamba

KABAK YOĞURTLAMASI

KABAK YOĞURTLAMASI

Kabaklı salata ya da mezelerde en büyük sorun kabağın suyunu bırakıp tarifi sulandırması oluyor. Gelin bu tarifle bu sorunu ortadan kaldıralım. Ferah, yapımı çok pratik ve kolay bir yoğurtlama tarifi geliyor.😍 

KABAK YOĞURTLAMASI



Malzemeler:
3 adet kabak
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt

Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:
1 tutam toz kırmızı biber

Yapılışı:
Kabakları yıkayın ve bir soyacak yardımı ile ince ince dilimleyin.

Bir kızartma tavasına yağı alın ve kızdırdığınız yağda, doğradığınız kabakları pembeleşinceye dek kızartın.

Bir kasede yoğurtları karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin.

İnce ince doğradığınız dere otlarını yoğurda karıştırın ve kızarttıktan sonra bir kağıt havlu ile fazla yağını aldırdığınız ve bir servis tabağına yerleştirdiğiniz kabakların üstüne gezdirin.

En üstüne de toz kırmızı biber serpiştirin ve servis edin. Afiyetler olsun! 
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum