17 Haziran 2019 Pazartesi

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı
Bu lezzet nereye ait kimler biliyor bakalım? 🤭 Tepside dev bir köfte ve üzerindeki sebzelerle muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor, pide ve çoban salata eşliğinde de afiyetle yeniyor 👌🏻😋
Tepsi Kebabı
Malzemeler
500 gr yarım yağlı kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
2 sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber ,kimyon, pulbiber
Üzeri için;(dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
2 domates
3 sivri biber
2 kapya biber(arzuya göre)
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
İlk olarak köftemizi hazırlayalım.
Soğan, sarımsak ve biberimizi ufak ufak doğrayalım.
Geniş bi kaba kıymamızı alıp doğradığımız malzemelerle iyice yoğuralım.
2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip baharatlarını ilave edelim.
Köfte harcımız en az 1 saat dinlensin(Bekletmeden de yapabilirsiniz)
Köfte harcımızı tepsiye alalım.
Elimizle bastırarak tamamına yayalım.
Köftemizi dilimleyelim.
Tereyağımızı eritip üzerine dökelim.
Salçayı kaseye alıp içine 1, 5 su bardağına yakın su döküp karıştıralım.
Köftemizin üzerine dökelim.
En son üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 
190 derece fırında 30-40 dk kadar pişirelim, sıcak servis edelim.

Nefis bi lezzet mutlaka denemelisiniz 🌺


Disqus Yorumları Yükle

0 yorum