13 Haziran 2019 Perşembe

KARPUZLU DONDURMA

KARPUZLU DONDURMA

Bana bunu yapsan yapsan sen yaparsın" dediğiniz, sizi hiç kıramayacak o hamarat arkadaşlarınızı postun altına etiketlemeyi unutmayın bizce.😉 Mis gibi karpuzlar dondurmaya dönüşsün, yaz hiç bitmesin, hep sürsün!🍉🍉
KARPUZLU DONDURMA

Malzemeler:
5 dilim karpuz
1/2 paket krema
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker

Yapılışı:
Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.

Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.

Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.

İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.

Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.

Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.

Servis Önerisi: Eğer varsa dondurmanızı dondurma kalıplarına aktararak dondurabilir, o şekilde servis edebilirsiniz. Top top servis ederken üzerini nane,karpuz çekirdekleri yada damla çikolata gibi parça çikolatalarla süsleyebilirsiniz. 
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum