PATLICAN KAPAMA
Malzemeler:
5 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
250 gram kuşbaşı dana eti
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
3-4 dal maydanoz
5-6 adet ÇERİ domateS
Yapılışı
Çelik bir tencereyi iyice ısıtın. Isınan tencereye etleri alıp kavurmaya başlayın, etler suyunu salıp tekrar çekene dek yaklaşık 20 dakika kavurun.
Kavrulan etlere zeytin yağını ve ince doğradığınız kuru soğanı ekleyin.
Biberleri de ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Salçayı ekleyip soğanlar pembeleşip biberler yumuşayana dek, 10 -15 dakika, tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın. Ardından tencereyi ocaktan alın.
Patlıcanları çizgili soyup boyuna şeritler halinde kesin. Tuzlu suda yarım saat bekletip süzün, kurulayın.
Bir kızartma tavasına bolca sıvı yağ koyun ve yağı iyice kızdırıp patlıcanları arkalı önlü kızartın, bir kenara alın.
Patatesleri soyup ince ince, halka halka doğrayın. Patatesleri kızgın yağda tam olarak pişirmeden hafifçe kızartıp kenara alın
Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Zeminine tepsinin ortasını boş bırakacak şekilde ve patlıcanlar tepsinin kenarlarından dışarı sarkacak şekilde, kızarttığınız patlıcanları dizin.
Patatesleri tepsinin ortasında boş kalan kısım da dahil, tüm zemine yerleştirin.
Etli karışımı üstüne boşaltın. Domatesleri yıkayıp rendeleyin ve sıcak suyla karıştırıp sos haline getirin. İçine tuz, karabiber ekleyip sarımsakları rendeleyin, karıştırın.
Sosu etlerin üstüne gezdirin, kenarlardan sarkan patlıcanları etlerin üstüne kapatın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra bir servis tabağını üstüne kapatın, dikkatlice ters çevirin. Maydanoz ve çeri domateslerle süsleyerek servis edin.

0 yorum