LABNELİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket labne peyniri (200 gram)
Pişirme Önerisi: Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmanız muhallebinin topaklanmasını önleyecektir.
Yapılışı:
Derin bir tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını koyup karıştırın.
Unu da tencerenin içine koyup sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebinin üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız muhallebinin içine bir paket labne peyniri ve vanilini de koyun. Bir çırpıcı yardımı ya da el blenderıyla çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi servis edeceğiniz kaplara paylaştırın. 3-4 saat oda sıcaklığında bekledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
Servis Önerisi: Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Üzerini dilediğiniz kırmızı meyve ve kuruyemişle süsleyebilirsiniz.

0 yorum