MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN
İÇLİ KÖFTE
Malzemeler.
Dış Harcı:
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İç Harcı:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
200 gram kıyma
1/2 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
Püf Noktası: İçli köftenin dış harcını hazırlarken ince bulgur kullanarak hamurun daha tok olmasını sağlarsınız.
Pişirme Önerisi: Haşlayarak da servis edebilirsiniz.
Yapılışı:
İç Harcı için:
Bir tavayı ısıtın ve zeytinyağı ekleyin.
Soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
Kavrulan soğana kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp geri çekinceye dek karıştıra karıştıra pişirmeye devam edin.
Cevizleri ekleyin, karıştırın.
Baharatları ve salçayı ekleyin. En son kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
İçli Köftenin Hazırlanışı:
İnce bulgur ve irmiği bir kaba alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika demleyin.
Biber salçası, un, yumurta, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce yoğurun.
Limon sıkıcağını ters çevirin ve temiz bir streç filmle kaplayın. Ellerinizi ıslatın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Limon sıkacağının içine parmağınızla yayın ve hamuru incelterek şekil verin.
Harcı hamurun içine yerleştirin, streç filmi çekerek limon sıkacağından ayırın. Bir parça hamurla köftenin tabanını da doldurun ve hazır.
Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartın. Afiyet olsunTE

0 yorum