Çi Börek
Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke (Daha az yağ çekmesi için)
İç malzemesi
300 gr kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Bir kabın içerisine un alınır sirke ve tuz eklenir, su azar azar eklenerek yoğrulur. Üzeri örtülerek bir kenara bırakılır.
Başka bir kabın içerisine kıyma, makinede çekilmiş soğan, tuz ve karabiber alınarak yoğrulur sonra suyu ilave edilerek tekrar yoğrulur böylece sulu bir harç elde edilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir ve unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Bir kenarına kıymalı harç ilave edilir ve kenarlarına bastırarak kapatılır (ben çatalla kenarlarına bastırarak şekillendirdim).
Derin bir tavaya yağ koyulur kızdırılır ve börekler kızgın yağa atılarak kızartılır. Afiyet olsun

0 yorum