18 Haziran 2019 Salı

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi
merhabalar bugün sizlere yani tatlı yapmayı sevenler için bir tarif geliyor
Ay Çöreği Tarifi
Malzemeler
•150 gr oda ısısında tereyağ (veya margarin)
•2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
•Yarım su bardağı ılık süt
•Yarım su bardağı pudra şekeri
•1 tatlı kaşığı kuru maya
•1 tutam tuz
•Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
•3 su bardağı robottan geçirilmiş kek
•1 yemek kaşığı kakao
•1 yemek kaşığı pudra şekeri
•1 çay bardağı bardağı ceviz
•1 tatlı kaşığı kaşığı tarçın
•Yarım çay bardağı kuru üzüm
•Yarım su bardağı süt
Hazırlanışı
•Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alın.
•Unu azar, azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
•Yoğrulan hamurun ağzını kapatıp mayalandırın.
•İç malzemesi için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun.
•Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp hazır şekilde bekletin.
•Mayalanan hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın.
•Merdane yada elinizle uzun ince şekilde açın.
•Ortasına hazırladığınız iç malzemeden koyun. Resimdeki gibi kapatıp yuvarlayın.
•Ay şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
•Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C de altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
NOT; ben daha önce yaptığım ve yenmemiş kekleri değerlendirdim sizde keklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Kekin kakaolu veya sade olması hiç önemli değil iç malzemesi için kakao kullanıyoruz sade kek kakaolu kek gibi olacaktır ;)
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum